Thermische olie installatie

← Vorige Thermische olie installatie

Een thermische olie installatie bestaat uit een primair systeem dat kan worden aangevuld met een of meerdere secundaire systemen, zoals een naverbrander om procesgassen te gebruiken die anders verloren gaan ter verwarming van de olie. Het primaire systeem is in principe altijd hetzelfde en bestaat uit een verwarmingsketel, pomp(en), leidingwerk, voorraadtank, expansietank en vaak een warmtewisselaar.

Een thermische olie installatie is een veel gebruikt verwarmingsmedium in de chemische-, papier- en petrochemische industrie.

Verbouwen en aanpassen thermische olie installatie

Naast het ontwerpen en installeren van een nieuwe thermische olie installatie, kan Hamer ook uw huidige installatie verbouwen of aanpassen aan uw nieuwe behoeften. Denk hierbij aan het vervangen of uitbreiden van het leidingwerk of om uw huidige installatie te upgraden door een secundair systeem op uw bestaande installatie aan te sluiten. Ook zijn wij experts als het aankomt op brandveiligheid voor de industrie.

Stikstof blanketing

De thermische olie die gebruikt wordt in een thermische olie installatie is erg onderhevig aan oxidatie. Om de standtijd van de thermische olie te verlengen, door veroudering tegen te gaan, kan stikstof blanketing gebruikt worden. Hierdoor wordt de olie afgesloten van zuurstof om veroudering tegen te gaan. Tevens is de olie minder gevoelig voor vervuiling.

Thermische oliewissels en testing

Om de staat van de thermische olie en de hitte overdragende eigenschappen zo optimaal mogelijk te houden, is het regelmatig testen van de olie noodzakelijk. Onregelmatigheden in of verontreiniging van de olie kunnen in het ergste geval defecten in de installatie tot gevolg hebben.

Op basis van onze testresultaten kunnen problemen snel worden gelokaliseerd en opgelost. Mocht de olie verontreinigd zijn, kan Hamer u helpen met filtering, regeneratie of oliewissel.

HTT Energy Systems

Hamer heeft in HTT Energy Systems een goede partner gevonden voor thermische oliesystemen. De samenwerking tussen Hamer en HTT maakt het mogelijk om een turnkey oplossing te leveren. Dit betekent dat u één partner heeft die het plan uitwerkt, de installatie installeert en onderhoudt. HTT en Hamer hebben onder andere gezamenlijk  een oude thermische olie installatie vervangen door een compleet nieuwe installatie bij Afton Chemicals. 

Neem contact op voor meer informatie

Hebt u naar aanleiding van dit artikel vragen of wilt u meer informatie over thermische olie-installaties? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Hans ter Maten. Of bel Hans op 06 218 222 23, hij vertelt u graag meer over de verschillende toepassingen.