Boven- en ondergrondse brandstoftanks

← Vorige Brandstoftanks

Als u op zoek bent naar boven- of ondergrondse brandstoftanks, bent u bij Hamer aan het juiste adres. Hamer is gespecialiseerd in het installeren van tanks en het uitvoeren van tankkeuringen voor zowel bovengrondse- als ondergrondse brandstoftanks. Onze jarenlange ervaring in de brandstofindustrie komt dagelijks van pas bij het ontwerpen en plaatsen van brandstoftanks. Doordat wij werken voor de grote spelers in de brandstof- en olie-industrie zijn we gewend aan het werken volgens strikte veiligheidsregels en -protocollen. Veiligheid van mens en milieu staat bij Hamer voorop.

Bij Hamer zijn we ook gespecialiseerd in de aanleg van installaties voor alternatieve brandstoffen zoals waterstof en LNG. Ook het aanleggen van elektrische laadapparatuur behoort bij ons tot de mogelijkheden.

Wat wij doen op het gebied van brandstoftanks:

  • Nieuwe brandstoftanks installeren en verzorgen benodigde certificaten.
  • Gebruikte brandstoftanks verhuizen en verzorgen benodigde certificaten.
  • (Mobiele) brandstoftank of IBC huren
  • Verzorgen benodigde tankreinigingscertificaten.
  • Correct reinigen installatiedelen volgens de BRL-K905/02.
  • Transport en verwerking afval- en reststoffen naar zelfstandige afvalverwerkingsinstallatie.
  • Verzorgen van de totaalinstallatie op uw locatie.
  • Verzorgen van tankkeuring en tankinspecties.

Tankkeuring en certificering

In Nederland moeten tankinstallaties met vloeistoffen gekeurd en gecertificeerd zijn. Onder deze vloeistoffen vallen onder andere brandstoffen, smeerolie en afgewerkte olie. Hamer is gespecialiseerd en Kiwa- gecertificeerd voor het uitvoeren van tankkeuringen en herclassificeren van zowel boven- als ondergrondse tankinstallaties. Wij beschikken over de juiste kennis en certificaten om elke tankkeuring en herclassificering uit te voeren.

Kiwa-richtlijnen

Om u een overzicht te geven van de verschillende BRL richtlijnen, zijn deze hieronder weergegeven. Regelgeving waarvoor wij gecertificeerd zijn en u kunnen ondersteunen, zijn:

Controle en keuring brandstoftanks

Tankinstallaties (staal en kunststof) die vallen onder de RARIM, PGS28 en PGS 30 moeten periodiek worden geïnspecteerd. Hamer verzorgt de jaarlijkse en (afhankelijk van de situatie) de 5, 10, 15 of 20 jaarlijkse tankinspectie van zowel ondergrondse als bovengrondse tankinstallaties. Lees hier meer over tankinspectie.

Ondergrondse tanks

Vanaf 1 juli 2013 worden ondergrondse brandstofinstallaties geïnspecteerd volgens de SIKB AS6800 keuringscriteria. Hamer kan deze tankinspecties voor u uitvoeren. We hebben een mobiel camera-inspectiesysteem voor brandstof- en olietanks ontwikkeld. Met dit ‘rijdende laboratorium’ kunnen we u op elke locatie snel van dienst zijn.

Bovengrondse tanks

Afwijkende installaties van voor het jaar 2000 die gebouwd zijn zonder installatiecertificaat kunnen onder bepaalde omstandigheden toch worden geclassificeerd. Hamer verzorgt de controle en keuring van tankinstallaties met de meest moderne technieken die op dit moment beschikbaar zijn.

Maak een vrijblijvende afspraak

Bent u op zoek naar een brandstofinstallatie of hebt u vragen wat betreft een tankkeuring? Neem contact op met onze specialisten. Zij voorzien u graag van advies en denken met u mee om tot de beste oplossing voor uw situatie te komen.