Brandstof­oplossingen

← Vorige Brandstoffen

Hamer is al jaren toonaangevend specialist op het gebied van brandstoffen. De aanleg van tankinstallaties en bouw van complete (turnkey) tankstations behoort tot onze dagelijkse werkzaamheden. Van ontwerp, vergunningaanvraag, sanering, bouw, installatie tot inrichting, maar ook service en onderhoud. De aanleg van tankinstallaties en complete tankstations is uitdagend werk waarbij we voortdurend innovatieve technieken en producten gebruiken en waar kwaliteit, veiligheid, milieu en creativiteit in combinatie met een strakke tijdsplanning de belangrijkste factoren zijn. Werk dat uitstekend past bij onze gemotiveerde en goed opgeleide mensen. Doordat wij al onze technische installatieactiviteiten (en kennis) geïntegreerd hebben in één productgroep zijn onze klanten verzekerd van disciplineoverstijgende en adequate oplossingen.

Bovengrondse tankinstallaties

Het opslaan van met name dieselproducten voor zogenaamde ‘thuistankers’, gebeurt voor een belangrijk deel in bovengrondse opslagtanks. Vaak vanwege de flexibiliteit met betrekking tot de indeling van het terrein. Dit is voor bijvoorbeeld transportondernemers of agrarische ondernemingen een voortdurend punt van aandacht. Daarnaast is de bouw van bovengrondse installaties vaak sneller te realiseren. In ons land (en in de hele Benelux) hebben we bijzonder veel aandacht voor onze bodemgesteldheid, immers in de bodem zit een groot deel van onze drinkwatervoorziening. We zijn het aan ons nageslacht verplicht de lat hoog te leggen als het gaat om beschermende maatregelen tegen verontreinigingen door tankinstallaties. Zowel bovengronds als ondergronds.

Ondergrondse tankinstallaties

Tankstations en vloeistofafgifte-installaties zijn net ijsbergen. Het grootste gedeelte van de techniek, en dus ook van de investering, ligt immers onder de grond. Niet zelden graaft Hamer tanks in die 100.000 liter of meer inhoud hebben. Het omgaan met deze reuzen is zeer nauwkeurig en uitdagend werk. Alle werkzaamheden op dit gebied vallen onder strenge regelgeving met betrekking tot veiligheid en milieu. In alle disciplines van ons bedrijf zijn dan ook medewerkers opgeleid en getraind om deze werkzaamheden te mogen verrichten. Hamer heeft ook het materieel dat nodig is voor de aanleg van ondergrondse installaties in eigen bezit.

Voor meer informatie over boven- en ondergrondse brandstoftanks klikt u op de link of neemt u contact op met Eric van Dijk of Gert Henk Bakker.

Brandstofdepot

Naast de installatie van tanks voor tankstations, transportbedrijven of de agrarische sector, bouwt Hamer ook brandstofdepots. Naast de aanleg van de brandstoftechnische installaties kunnen wij een brandstofdepot ook voorzien van brandbestrijding. We zijn gespecialiseerd in blusschuiminstallaties voor onder andere brandstofdepots. U kunt hier meer lezen over brandbestrijding.

Tank- en bodemsanering

Voor ons is het vanzelfsprekend dat ongebruikte of oude brandstofinstallaties op een verantwoorde manier worden opgeruimd. In Nederland geldt hiervoor een strenge, maar naar onze mening reële, regelgeving. Hamer is volledig gecertificeerd om met eigen mensen en materieel allerlei installaties te ruimen. Geregeld komt het voor dat na het verwijderen van de tanks en eventuele installaties ook de onderliggende bodem gesaneerd moet worden. Hamer is gespecialiseerd in de volledige begeleiding en uitvoering van een bodemsanering. Alle mogelijke maar vooral ook moderne technieken worden door ons ingezet om de werkzaamheden zorgvuldig en in een zo kort mogelijk tijdsbestek te realiseren. Daar is het milieu bij gebaat, maar ook uw portemonnee.

Voordelige tankkeuringen

In Nederland moeten stalen tanks die gebruikt worden voor brandstof- of smeerolieopslag om de 15 jaar gekeurd worden. Hamer verricht al vele jaren allerhande tankkeuringen en is gespecialiseerd en gecertificeerd op dit gebied. Onze specialisten worden continu bijgeschoold zodat wij aan de hoogste eisen voldoen.

Alternatieve brandstoffen

De brandstofindustrie is een markt die volop in beweging is. Door de schaarser wordende olievoorraad, neemt de vraag naar alternatieve brandstoffen toe. Ook door gunstige regelingen voor rijders van elektrische auto’s of auto’s met een waterstofmotor blijft de vraag naar schonere, alternatieve brandstoffen stijgen.

Elektrisch of deels elektrisch rijden (hybride) is een populaire keuze onder met name leaserijders. Deze vorm van rijden zal in de toekomst alleen maar meer aan populariteit winnen. De vraag naar elektrische laadpalen voor thuisgebruik en snellaadpalen voor tankstations en werkplaatsen stijgt dan ook enorm. Hamer biedt verschillende soorten laadpalen voor verschillende doeleinden, zoals voor tankstations, garages, op kantoor of voor thuisgebruik. Door de kennis van elektrische installaties  toe te passen op de brandstofindustrie zijn wij in staat snel in te spelen op de veranderende vraag naar deze vorm van rijden. Mede daarom is Hamer door Allego gevraagd om laadpalen te plaatsen.

Waterstof

Minder ingeburgerd in Nederland, maar een alternatieve brandstof die niet vergeten mag worden is waterstof. Het enige wat een waterstofauto uitstoot is waterdamp. Er ontstaat geen lokale luchtverontreiniging door de auto. Hamer bouwt mee aan de aanleg van een groot netwerk waterstof tankstations.

Liquified Natural Gas

Liquid Natural Gas, afgekort LNG of vloeibaar aardgas is sterk in opmars in Nederland. Niet alleen in de transportsector, maar ook in personenauto’s wordt LNG steeds vaker toegepast. Hamer heeft enkele van de LNG tankstations in Nederland aangelegd. Het voordeel van LNG is dat het een schoner en goedkoper alternatief is voor de reguliere brandstoffen. Daarnaast is LNG minder schaars dan andere fossiele brandstoffen waardoor de prijs niet snel zal stijgen. We zien dan ook zeker een toekomst in het gebruik van LNG voor personenauto’s.

AdBlue

AdBlue is een toevoeging die aan gewone diesel wordt toegevoegd om de uitstoot van CO2 te reduceren. Vrachtauto’s rijden al enige tijd met AdBlue als toevoeging aan de diesel. Personenauto’s worden ook steeds meer uitgerust met een AdBlue voorziening. Hamer plaatst regelmatig AdBluevoorzieningen ter aanvulling van brandstofvoorzieningen bij tankstations.

Hebt u nog vragen over brandstoffen of de verschillende installaties of bent u benieuwd wat Hamer voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Een van onze brandstofexperts staat u graag te woord om al uw vragen te beantwoorden. U kunt bellen naar 055 577 72 00.