Uw dagelijkse kopje koffie mede mogelijk gemaakt door Hamer

← Vorige

Categorie: Algemeen

Goede koffie beschikbaar onderweg

Goede koffie beschikbaar onderweg

Starbucks gaat koffie schenken bij Shell stations. In de tweede helft van dit jaar gaat de eerste koffiezaak open. De eerste vestiging komt bij Shell Haarrijn aan de A2 bij Breukelen.

Hamer zal alle techniek verzorgen voor dit project. De koffieruimte wordt aanzienlijk vergroot en alle technische aanpassingen zullen onder verantwoording van Hamer gebeuren. Hamer doet dit voor opdrachtgever Artelia, de bouwkundige zaken worden door Visie Bouw gerealiseerd.
Shell hoopt met deze koffie meer klanten de tankstations binnen te lokken. “Wij begrijpen hoe belangrijk het voor onze klanten is om onderweg koffie te kunnen krijgen”, laat algemeen directeur Linda van Schaik van Shell Retail Benelux en Frankrijk weten aan Nu.nl. “Door Starbucks onderdeel te maken van hun reis, geven we consumenten een extra stimulans om voor Shell te kiezen.” Ook de Franse Shell-maatschappij (Société des Pétroles Shell) heeft een overeenkomst met de Amerikaanse keten gesloten voor het openen van koffiewinkels.

“Langs autowegen in Nederland wordt bijzonder veel koffie gedronken. Starbucks wil graag daar vertegenwoordigd zijn waar mensen wonen, werken en reizen”, zegt Starbucks directeur Arjan Oudejans. Hij is verantwoordelijk voor de koffiewinkels in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Starbucks denkt dat Shell een goede infrastructuur heeft voor het aanbieden van koffie aan “de vele Nederlandse automobilisten die dagelijks reizen tussen huis en werk”. Shell claimt dat klanten in de helft van de gevallen ook aankopen doen in de winkel bij het tankstation.

Shell verkoopt nu al koffie via de eigen Deli2go-formule. Of deze koffie uit de Shell-stations zal verdwijnen, is nog niet bekend. De woordvoerder kan zich voorstellen dat consumenten de keuze krijgen tussen “automatenkoffie en een chiquer kopje koffie van Starbucks”. (bron: NU.nl)