Sprinklerinstallatie voor Marne Mosterd in Groningen

← Vorige sprinklerinstallatie

Hamer heeft de opdracht gekregen om bij Marne Mosterd in Groningen een sprinklerinstallatie te plaatsen. De sprinklerinstallatie moet een beginnende brand in een vroeg stadium signaleren en beheersen, zodat interne en externe brandbeveiligingsorganisaties de brand kunnen blussen.

Marne Mosterd

In 1895 werd Marne Mosterd opgericht en momenteel zijn ze marktleider op het gebied van mosterd in Nederland, met meer dan 50% marktaandeel in retail.

In 2010 heeft Remia Marne Mosterd overgenomen van het Franse familiebedrijf Gyma. Deze overname betekende voor Remia een uitbreiding van haar portfolio A-merken en een versterking van haar positie in sauzen in Nederland.

Omvang van de sprinklerinstallatie

De sprinklerinstallatie die wordt geplaatst bij Marne Mosterd moet naast het signaleren en beheersen van een beginnende brand ook schadelijke gevolgen voor het milieu beperken. Daarnaast zorgt de installatie voor persoonlijke veiligheid van personeel en interne- en externe brandbeveiligingsorganisaties en vermindert de installatie het risico op interruptie van de bedrijfscontinuïteit ten gevolge van brand.

Het project bij Marne Mosterd omvat een reinwatertank van 319 m3 en een geprefabriceerde pompkamer met een diesel gedreven sprinklerpomp die 306 m3/h levert bij 8,5 bar.

Daarnaast levert en monteert Hamer een nodulair gietijzeren ondergrondse voedingsleiding, een ESFR sprinklerinstallatie en een brandmeld- en ontruimingsinstallatie.

De sprinklerinstallatie wordt in twee gebouwen geplaatst: in een deel van het bestaande pand en in het hele nieuwe pand wat op dit moment wordt gebouwd. De totaal te beveiligen oppervlakte van de sprinklerinstallatie komt daarmee op ca. 4.276 m2.

Partijen

In samenwerking met onderstaande bedrijven werkt Hamer ongeveer vijf maanden aan het project bij Marne Mosterd in Groningen:

  • Aannemer Redon Bouw B.V.;
  • De brand1heid – adviseur voor brandbeveiliging, UPD en PvE opsteller;
  • Bouwhuis Bouwtechniek B.V. – bouwtechnisch adviseur.

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Bas Berenschot, Commercieel Technisch Adviseur Brandbestrijdingsinstallaties.