Indonesië wint Shell Eco-marathon Europe Drivers’ World Championship

← Vorige

Categorie: Algemeen

Gisteren (zondag 3 juli) won Indonesië de eerste Drivers’World Championship race in de finale van de Shell Eco-Marathon Europe. Frankrijk was heer en meester in de brandstofefficiency competitie.

De Indonesiërs wonnen de hard bevochten finale, van dit vierdaagse evenement in Londen, op een parcours dat door stevige hoogteverschillen voor veel teams een grote uitdaging was. Uiteindelijk kwam team Bumi Siliwangi’s uit Bandung met haar door accu’s gevoede elektrische wagen als eerste over de finish. De Indonesiërs lieten daarbij een veld met de allerbeste UrbanConcept wagens uit de hele wereld achter zich.

Het Franse ISEN Toulon/SCS team werd tweede nadat ze op zaterdag al de accu gevoede elektrische UrbanConcept categorie gewonnen hadden.
Het benzine Mater Dei Supermileage high school team uit Amerika werd derde.

Prototype Challenge

De Fransen domineerden ook op zondag de energiezuinige competitie met team Microjoule-La Joliverie. Zij hadden de meest efficiënte ontbrandingsmotor in het hele Prototype Challenge veld. Hun 2.606,4 km/ltr was een nieuw compressed natural gas (CNG) auto record. De afstand die zij aflegden, is hetzelfde als rijden van Londen naar Milaan en terug. En dat op 1 liter brandstof!

Ecorunner van TU Delft

Helaas heeft ons eigen team van TU Delft met de Ecorunner VI hun wereldtitel uit 2015 niet kunnen continueren.  Desalniettemin vonden wij het een eer om als sponsor bij dit innovatieve project betrokken te zijn. Omdat brandstof en duurzaamheid belangrijke expertises van Hamer zijn en wij innovatie een warm hart toedragen maar zeker ook omdat we het gewoon leuk vinden om 20 jonge mensen te steunen bij hun ambitie om de zuinigste auto ter wereld te bouwen.

ecorunner