Hamer verwijdert asbest van risicoklasse 2a

← Vorige

Categorie: Algemeen

Asbest Risicoklassen

Tijdens de sloop van een sporthal in Groningen bleek er onverwachts asbest van risicoklasse 2a in een muur aanwezig te zijn. Risicoklasse 2a is de hoogste risicoklasse binnen asbestsanering, bij deze klasse mogen alleen gecertificeerde asbestsaneringsbedrijven worden ingezet (gecertificeerd voor SC-530). Daarom is Hamer gevraagd om de asbest snel te verwijderen.

Asbest van risicoklasse 2a mag nooit in de buitenlucht gesaneerd worden. En omdat de sporthal al grotendeels afgebroken was, moest er een containment (tentconstructie) om de bewuste muur gezet worden. In het containment moest een douche en een onderdrukmachine aanwezig zijn om de asbest veilig te verwijderen. De onderdrukmachine zorgt ervoor dat er continue lucht uit het containment wordt afgezogen en gefilterd. Hierdoor worden eventuele vezels die vrij komen uit de asbest direct afgezogen.

Afgelopen vrijdag zijn wij begonnen met het saneren van de asbestbeplating. Na de verwijdering van de platen zijn ze dubbel verpakt en luchtdicht afgesloten, waarna we het containment hebben schoongemaakt.

Maandag heeft de visuele inspectie het containment goedgekeurd en vrijgegeven. B. Steenhuis Sloopwerken kan nu verder met het slopen van de muur.

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Dennis Stierman, Projectleider Asbestsanering.