FOJA Groep: Ondernemen met oog voor kwaliteit, mens en omgeving

← Vorige

Categorie: Algemeen

Als er bij de FOJA Groep een feestje wordt gegeven, is dit goed merkbaar in de dagen vooraf. Je merkt dat  collega’s ernaar uitkijken om weer samen te komen onder het genot van een borrel.  Er heerst lichte opwinding omdat men nieuwsgierig is naar wat er precies verteld gaat worden. ‘Wat gaat Fons Jans presenteren’ en ook  ‘Wat gaat het voor ons betekenen?’.

Klik hier om de presentatie terug te zien.

Het verhaal

Het verhaal  van de FOJA Groep start al in 1981. Op dit moment is Hamer een financieel zwak bedrijf geworden door het uitvoeren van handelsactiviteiten buiten de business van Hamer. De toenmalige eigenaren besluiten het bedrijf te verkopen.

Andries Jans, op dat moment werkzaam als bedrijfsleider bij Hamer en de vader van Fons, hoort hiervan. Ook toen al was het geloof in Hamer zo sterk dat Fons zijn ouders, na verkoop van huis en auto’s, Hamer overnemen.  De naam Hamer blijft maar de familie Jans is eigenaar. Met 75 man sterk beginnen ze aan een grote uitdaging.

Brede organisatie

Twintig jaar geleden, in 1995, nam Fons Jans het roer van zijn ouders over en gaat hij met 220 man bemanning verder.  De FOJA Groep ziet dan het daglicht. ContrAll wordt opgericht en we weten allemaal dat dit projectrealisatiebureau als een speer gaat en jaar in jaar uit mooie omzetten draait.

Ook de vestigingen van Hamer krijgen hun vorm en plek. De vestiging in België is er inmiddels bij en draait op volle toeren voor alle Benelux georiënteerde projecten.  Ook Foja Bedrijfswagen Service groeit, eerst intern en later ook extern. De belangrijke flexibele schil die de laatste jaren nodig is geweest kwam o.a. van Jans Uitzendbureau. Ook hier blijkt weer dat kijken naar de markt en op het juiste moment instappen van cruciaal belang is bij ondernemen.

Gezamenlijke projecten

Vele gezamenlijke projecten hebben de afgelopen jaren de revue gepasseerd. Hierin kan je de breedte terugvinden en vooral ook de onderlinge aanvulling die absoluut nodig is geweest de afgelopen jaren. Projecten bij ARN, Brenntag, Salland Olie en vele meer zijn het bewijs dat samenwerking zowel met externen als intern van groot belang zijn.

Onze eigen kop volgen

Alles in eigen beheer en onze eigen kop volgen. Zo zijn we de afgelopen jaren gegroeid. Het aantal collega’s is al een aantal jaren stabiel gebleven en zit tussen de 350 en 400 man. Dit is een mooie beheersbare groep. De omzet daarentegen stijgt. Ook dit is een mooi gegeven en draagt bij aan een goede financiële gezondheid.

De mensen

Fons Jans gaf in zijn speech aan hoe belangrijk alle collega’s van de FOJA Groep zijn voor hem en voor de organisatie. Maar de aanvulling van Peter Weijenberg hierop ( hij overhandigde namens het personeel aan Fons en Jolanda Jans een taart en een bos bloemen) was goud waard. Omdat hij de woorden van Fons dubbel en dwars onderstreepte.  Peter werkt al ruim 25 jaar bij de FOJA Groep en liet aan Fons weten dat de inzet en tomeloze energie van Fons zelf heel bepalend is voor ons allen.  ‘Wij hebben in al die jaren nog nooit personeelsleden moeten laten gaan omdat we geen werkgelegenheid hadden. Dit is een knap staaltje ondernemen met hart voor je mensen.’

Peter gaf ook duidelijk aan hoe belangrijk de rol van Jolanda is. Weliswaar op de achtergrond maar zeker veelbetekenend. ‘Daar waar Obama zijn Michelle heeft en Willem Alexander zijn Maxima, daar heeft Fons Jans zijn Jolanda.’

Een belangrijke boodschap van deze samenkomst vanwege het 20 jarig bestaan van de FOJA Groep was ook de introductie van een nieuwe leidraad/beleid. Zo zal de algemene ondersteuning meer  centraal geregeld gaan worden en is er voor de FOJA Groep een algemene visie ontwikkeld.

IMG_1956 IMG_1957 IMG_1960 IMG_1963 IMG_1967 IMG_1969 IMG_1971 IMG_1972 IMG_1974 IMG_1982 IMG_1995 IMG_2001 IMG_2002 IMG_2008