Het resultaat van het Eco-Runner Team Delft bij de Shell Eco-marathon

← Vorige

Categorie: Algemeen

Shell Eco-marathon

Na een jaar hard werken aan een efficiënt voertuig, rijdend op waterstof, was daar dan eindelijk de Shell Eco-marathon voor het Eco-Runner Team Delft.

Bij de Shell Eco-marathon heeft elk team de mogelijkheid om vier pogingen te rijden. Een poging is geldig bij het voltooien van tien ronden in 39 minuten, wat overeenkomt met 15,92 kilometer.

Resultaten Shell Eco-marathon

Nadat het team door de technische keuring heen was, ging de race dan echt van start! Helaas ging dit allemaal niet zoals verwacht.. Bij de eerste poging raakte, na acht ronden, de band lek. Bij poging twee waaide door een harde wind de klep bovenop de Eco-Runner er vanaf en bij de derde poging liet een schroef in het stuurinrichting het afweten en moest ook deze poging worden beëindigt.

Na een dubbele check bij de Eco-Runner was alle hoop gevestigd op de vierde, en laatste, poging. De Eco-Runner ging veelbelovend van start maar het voertuig vertraagde en helaas kon ook deze poging niet uitgereden worden.

Geweldige ervaring!

Ondanks dat het team geen geldige poging heeft neergezet bij de Shell Eco-Marathon, hebben ze een geweldige ervaring gehad en is het team blij met hun bijdrage aan de ontwikkeling op het gebied van waterstof én die van een duurzame toekomst!

Zie hieronder de aftermovie van het Eco-Runner Team Delft tijdens de Shell Eco-marathon in Londen.